Barcelona /ESP/

Barcelona is undoubtedly beautiful. The weather here this time of the year is relatively warm although it did rain the last few days. The town is swarming with tourists. As many of you have probably already been here, I will only focus on a couple of things I found interesting and will put more emphasis on the photos in this post. The Magic Fountain is wonderful but could do with a little syncing of the water to the music. The Chinese people living here run “bazars” and cafes, rather than Chinese restaurants and clothes shops, as they do in Hungary. Supermarkets as well as fruit and vegetable stores make an effort to encourage healthy eating by selling portions of peeled and sliced fruit in small plastic containers along with a fork. The market here (Boqueria) is probably the best market I have ever been to. Crossroads are incredibly annoying in that all junctions are octagonal and so you cannot just walk along a street in a straight line, you always have to do a little detour at every junction to reach the pedestrian crossing, which makes your journey much longer. I am also growing to accept that in the Mediterranean (with the exception of Malta) the heaviest that heavy metal music gets is ACDC and Guns n Roses….

Barcelona gyönyörű, ehhez nem fér semmi kétségem. Az időjárás is nagyon jó, bár az elmúlt néhány nap esett az eső. A belváros tele van turistákkal még ilyenkor is. Van egy gyönyörű szökőkút a palota előtt, amit esténként fénybe és zenébe öltöztetnek. Itt én azt sajnáltam, hogy a zene nincs összhangban a vízzel. Itt van viszont a legjobb piac, amiben szerintem életemben voltam. Ez a Boqueria – sok képet teszek ki róla. Az itt élő kínaiak kínai éttermek helyett bazárokat és kávézókat üzemeltetnek. Az élelmiszer boltok és zöldség-gyümölcs kereskedések mind bátorítják az egészséges táplálkozást azzal, hogy előre meghámozott és összevágott gyümölcsöket árulnak kis dobozokban, villával. Engem idegesített a városban az, hogy minden kereszteződés nyolcszögű (mint az Oktogon) és az ember nem tud egyenesen végigmenni egy utcán sem, hanem minden kereszteződésnél egy kerülőt kell tennie, hogy a zebráig eljusson. Ez növeli persze az megtett utat és pl. bőröndöt hurcolászva sem egyszerűsíti az életet. Azt a gondolatot pedig lassan kezdem megszokni, hogy itt a mediterrán országokban a metál zene legdurvább formája az ACDC vagy a Guns n’ Roses…. Viszont és itt ismerik a VBK-t, csak kalimotxonak (calimocho) hívják.

2 thoughts on “Barcelona /ESP/”

  1. Veronika, Hi from mild and sunny Malta ! Difficult to think of Christmas, but sharing Christmas Day with liveaboard pals. Lovely to catch up on your travels (almost) Mur bis-sliema …..

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s