Life in Cagliari – Cagliariben a lét /ITALY/

I haven’t posted for a while as there is not much going on that’s worth posting about. We have been in the yard ever since. Workmen come and go more or less all day. There was great damage done to Calypso during the tow and all these need to be seen to. I have basically spent most days painting the deck, wheelhouse, hull, rails etc. As much as I thought I would enjoy painting, it is becoming slightly tiring after a month of doing not much else. I think I will go on a paintbrush strike soon…..  I’ve met a number of great people and made some friends, which is good. In the meantime Vic has been in London leaving me in charge of the boat. He will be back on Thursday and we plan to cast off as soon as possible, as most of the work seems to be done. Our next leg will be right along the Spanish coast to Gibraltar where we will have more crew joining us. Until then it’s just going to be the two of us on board.

A few interesting things about Sardinia (that I have been told by locals): Sardinians eat donkeys and dolphins; most Sardinians speak their own language (Sarde) which is very different to Italian; in the past kidnapping used to be a thing here and if your family didn’t pay up, you’d get fed to pigs (pigs apparently eat bones, flesh, hair and all and therefore leave no trace).

Egy ideje nem írtam új bejegyzést. Nem sok minden történt. Továbbra is ezen az ipartelepen vagyunk. Folynak a munkálatok a hajón. Sok kárt okozott a vontatás és ezt mind rendbe kell hozni mielőtt tovább megyünk. A napjaim java része festéssel telik – mármint a hajó festésével. Ez lassan, de biztosan azért kezd fárasztó lenni. Megismertem néhány embert, aminek örülök. Vic idő közben visszament Londonba néhány ügyet elintézni. Közben egyedül vagyok a hajón. Csütörtökön érkezik Vic vissza, mivel a munka nagy része készen van és jövő héten már indulunk is tovább – ha minden jól megy.

Helyiektől hallott érdekességek Szardíniáról: Szardíniának van egy külön nyelve, amit a legtöbben beszélnek, és ami még csak nem is hasonlít az olaszra; a helyiek megeszik a szamárhúst és a delfinhúst is; régebben a banditák, amikor embert raboltak, de a családtól nem kaptak váltságdíjat, akkor az áldozatokat disznókkal etették meg, mivel a disznó MINDENT megeszik és nem marad semmi nyoma az embernek. Ja és itt csinema van, meg dzsigabájt….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s